(Aankomend) Energieprestatie Adviseur

Ben jij die (Aankomend) Energieprestatie Adviseur die wij zoeken?

Wat deze functie van (Aankomend) Energieprestatie Adviseur zo leuk maakt is dat je de ideale combinatie hebt tussen werkzaamheden ‘buiten de deur’ en kantoorwerkzaamheden. Je komt op veel plekken en je baan is door deze combinatie ook erg afwisselend. Hierbij ga je op pad om utilitaire of woningbouw projecten inspecteren conform de EPA-methodiek. Na de bezoeken werk je de opnamen uit en stel je een advies op voor de klant.

Het team

Ons jonge en enthousiaste team bestaat uit gedreven personen die in de laatste jaren een mooie plek hebben verworven op o.a. de duurzaamheidsmarkt. Wij ontzorgen de klant graag en zijn oplossingsgericht naar slimme, duurzame en betaalbare opties.

De ideale kandidaat heeft al ervaring als adviseur in verduurzamingsprojecten en weet een duidelijke link te leggen tussen de theorie en praktijk. Deze ideale kandidaat kan goed meedenken met de klant en concreet advies geven, is communicatief vaardig en heeft gevoel voor commerciële verhoudingen.

Mocht je profiel niet geheel aansluiten, maar verwacht je wel een goede aanvulling te zijn op ons team?! Dan dagen wij je uit om toch te solliciteren!

In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar gedreven, leergierige collega’s met een bouwkundige of installatietechnische achtergrond.

Wat verwachten wij van jou?

De EPA / NTA 8800 / bouwkundig Adviseur kan bovenstaande werkzaamheden zelfstandig uitvoeren en herkent zichzelf in onderstaande functie eisen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding MBO/HBO bouwkunde of installatietechniek;
 • Je hebt een volwassen werkhouding en werkt dienovereenkomstig;
 • Je kunt omgaan met verantwoordelijkheid;
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met bouwkundige inspecties;
 • Je bent bekend met het geven van adviezen voor energetische verbeterplannen;
 • In het bezit van het certificaat EPA-adviseur, of bereid deze te halen;
 • Kennis van de NTA 8800 is een pré;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij zoeken

De ideale kandidaat heeft ervaring als adviseur in verduurzamingsprojecten en weet een duidelijke link te leggen tussen de theorie en praktijk. Deze ideale kandidaat kan goed meedenken met de klant en concreet advies geven, is communicatief vaardig en heeft gevoel voor commerciële verhoudingen. Je bent overtuigd van de toegevoegde waarde van duurzaamheid en hebt daar, bij voorkeur, al ervaring mee opgedaan.

In het kort ben jij als adviseur onder andere medeverantwoordelijk voor:

 • Het adviseren van het team ten aanzien van EPA-U, EPA-W en de NTA 8800
 • Het correct en consistent invoeren van data (in de breedste zin van het woord) in de verschillende software;
 • Het in samenspraak met collega’s geven van adviezen en uitwerken van rapportages;
 • Het ondersteunen van de projectleider en adviseurs.

Wij bieden

Een uitdagende baan bij een ambitieus ingenieursbureau. Ambitieus in onze groeiplannen, onze aanpak en onze opdrachten. We gaan graag de uitdaging aan om bijzondere vraagstukken op te lossen, in samenwerking met onze opdrachtgevers. Voor jou, als (aankomend) Energieprestatie Adviseur de ideale omgeving je kennis te delen en toe te passen en jezelf verder te bekwamen.

Naast een collegiale en inspirerende werksfeer, bieden wij een compleet arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een goed salaris en een pensioenregeling. Tevens wordt je intern op- en begeleid door onze ervaren collega’s, want we zien jou graag groeien. Standplaats is ons prachtige kantoor in Dordrecht. We hebben de voorkeur voor een kandidaat die 32 – 40 uur per week beschikbaar is.

Zie jij jezelf in deze functie? Stuur dan een e-mail met motivatie en CV naar i.vanderkooij@kvmc.nl. Graag gaan wij met jou in gesprek over de mogelijkheden binnen ons ingenieursbureau.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over KVMC

KVMC is een ingenieursbureau dat door geheel Nederland installatietechnische adviezen op een unieke manier combineert met de advisering op het gebied van Bouwfysica, Akoestiek, Energie- beheer, Duurzaam bouwen en Brandveiligheid.

Wij staan in de markt bekend als een daadkrachtig ingenieursbureau dat passende oplossingen ontwerpt door toepassing van innoverende en duurzame technieken zoals PCM (Phase Change Materials), zonne-energie, adiabatische koeling, WKO’s en nul-energie technieken, waarbij wij uitgaan van het beginsel dat techniek geen doel op zich is maar een middel om een doel te bereiken.

Onze klanten zijn vastgoedbeleggers, vastgoedmanagers, beheerders, eindgebruikers, architecten, ontwikkelaars en ontwikkelend aannemers die kantoren, winkels en winkelcentra, (luxe) woningen, scholen, parkeergarages, woon-zorg complexen en poliklinieken en gecombineerde complexen ontwikkelen, bouwen, renoveren, exploiteren en beheren.

Meer vacatures

Vacature: Ervaren Adviseur Installatietechniek

Ben jij die Ervaren Adviseur Installatietechniek die wij zoeken? OmschrijvingAls adviseur werk je zelfstandig projecten uit, speel je adequaat in op behoeften van onze opdrachtgevers, je onderhoudt d contacten en je creëert kansen om de dienstverlening van KVMC...

Vacature: (Aankomend) BIM-Engineer

Ben jij die (Aankomend) BIM-Engineer die wij zoeken? Wat verwachten wij van jou?De BIM-Engineer Installatietechniek kan bovenstaande werkzaamheden zelfstandig uitvoeren en herkent zichzelf in onderstaande functie eisen:Je hebt kennis van en ervaring met StabiCAD;Je...

Vacature: (Aankomend) Engineer W

Ben jij die (Aankomend) Engineer W die wij zoeken? Wij zoeken Je hebt een opleiding Installatietechniek of werktuigbouwkunde succesvol afgerond en net als wij zie jij de toekomst in 3D. Je hebt al kennis en kunde van BIM en wilt je daar verder in ontwikkelen. Je zult...

Vacature: Engineer / Technicus W

Ben jij de Engineer / Technicus W die de toekomst in 3D ziet?! Wij zoeken Je hebt een opleiding Installatietechniek of werktuigbouwkunde succesvol afgerond en net als wij zie jij de toekomst in 3D. Je hebt al kennis en kunde van BIM en wilt je daar verder in...