Actueel

Actueel

(Aankomend) Energieprestatie Adviseur

In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar gedreven, leergierige collega's met een bouwkundige achtergrond.

Actueel

BREEAM certificaat Corridor II te Breukelen afgegeven!

Net na onze vakantie heeft KVMC samen met het ontwerpteam van Corridor II te Breukelen een BREEAM Nieuwbouw en Renovatie certificaat mogen ontvangen. De Corridor II heeft een score van 62,66% procent behaald, goed voor 3 BREEAM sterren. Het pand is het nieuwe hoofdkantoor geworden voor het bedrijf Securitas Nederland.

Actueel

Wij gaan verhuizen!!

KVMC gaat verhuizen! Na ruim 10 jaar kantoor te hebben gehouden aan de Singel in Dordrecht verhuizen wij per 1 oktober 2021 naar de Burgemeester de Raadtsingel 93C. Hemelsbreed schuiven we circa 500 meter op. Niet zo ver, maar toch een wereld van verschil!

Actueel

Old meets new in Grasso: duurzaam met respect voor het gebouw

Kun je een 109 jaar oude machinefabriek duurzaam maken? Jazeker! Dat bewijst de transformatie van het monumentale Grasso in Den Bosch tot een bijna energieneutraal bedrijfsgebouw.

Actueel

Nieuwe studentenflats Sluisbuurt nóg energiezuiniger dan de BENG eist

De bouw van twee studenten- en jongerenflats in de Amsterdamse Sluisbuurt plaatste KVMC voor een enorme uitdaging. De woongebouwen moesten niet alleen voldoen aan de nieuwe strenge eisen van de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG), maar de gemeente Amsterdam wil dat alle nieuwbouw ook nog eens 50 procent méér energiezuinig worden dan waar het nieuwe bouwbesluit om vraagt. Een ingewikkelde klus, maar KVMC vond de oplossing. ,,We hebben alles uit de kast moeten halen’’, zegt Theo Versluis.

Actueel

De Sprong: Het eerste nieuwbouw appartementencomplex in Hoogvliet sinds jaren

Voor het ontwerp van een prachtig, modern en duurzaam appartementengebouw in het centrum van Hoogvliet neemt KVMC niet alleen de installatietechnische adviezen voor haar rekening. Ook verzorgt het Dordtse ingenieursbureau het advies van brandveiligheid, duurzaamheid en bouwfysica.

Actueel

Belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012

Per 1 juli 2021 zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012 rondom brandveiligheid en duurzaamheid.

Actueel

Appartementen bouwen in een kerk

Ontkerkelijking is een van de oorzaken dat kerkgebouwen steeds vaker een andere bestemming krijgen. De Bonifatiuskerk in Dordrecht veranderde tientallen geleden van rooms-katholieke kerk in een poppodium. Nu worden er appartementen in gemaakt.

Actueel

De medewerker centraal bij Google

In de bedrijfscultuur van Google staat de medewerker centraal en vinden ze een prettige werksfeer belangrijk. Vanuit die filosofie heeft KVMC technisch advies gegeven voor het kantoor van Google Nederland.

Actueel

Van bedrijventerrein naar woonwerkgebied

In Capelle aan den IJssel wordt bedrijventerrein De Mient herontwikkeld. Architect Sjouke Westhoff ontwierp de woningen en het appartementengebouw op De Nieuwe Mient, en projectontwikkelaar Puka kocht het aan. KVMC zou aanvankelijk adviseren over bouwfysica en brandveiligheid, maar dat werd meer.

Actueel

Hoge duurzaamheidsnormen voor The Style Outlets

Toen The Style Outlets opende was het eerste outletcenter in de regio Groot-Amsterdam een feit. Bij de realisatie wordt zwaar ingezet op duurzaamheid. KVMC staat hierin zowel de exploitant als de outlet-winkelier bij.

Actueel

De Ster wordt woontoren

Vastgoedontwikkeling Boelens De Gruyter en Profound Asset Management gaat het kantoorpand De Ster aan de Schorpioenstraat in Rotterdam veranderen in een woongebouw. Mecanoo architecten ontwierp 160 woningen en een aantal voorzieningen in de plint.

Actueel

In zes weken tijd van niets naar vergunning

In zes weken tijd van niets naar vergunning. In de Haagse wijk De Binckhorst vormen een aantal bedrijfshallen een typisch jaren ‘50 industrieel erfgoed. Ze vormen nu de basis van een nieuw woon- en werkplan.

Actueel

Certificaten GPR opleverfase torens Lomanlaan Utrecht

In samenwerking met Ballast Nedam, heeft KVMC voor Stichting Pensioenfonds van de Metalektro (PME) GPR certificaten aangevraagd voor 2 woontorens te Utrecht.

Actueel

Stadsdeelkantoor Zuidoost open tijdens verbouwing

Amsterdam telt zeven stadsdelen, elk met een eigen stadsdeelorganisatie en stadsloket. Het grote stadsdeelkantoor (circa 12.740 m²) aan het Anton de Komplein in Zuidoost wordt verbouwd, waarbij KVMC voor slimme oplossingen zorgt.

Actueel

Wijzigingen Bouwbesluit in 2021

Per 1 januari, worden, zoals wellicht bij u bekend, diverse bouwbesluit wijzigingen verwacht. In dit bericht lichten wij u de wijzigingen nader toe.

Actueel

Oude postkantoor Rotterdam krijgt 150 meter hoge toren

Je kunt het de kers op de taart noemen, of de krenten in de pap. Soms kom je superlatieven tekort om aan te geven hoe bijzonder het is om mee te werken aan een markant project. Post Rotterdam is zo'n opdracht.

Actueel

BENG en TOjuli: KVMC zet verduurzaming in 2021 door!

Op 1 januari 2021 is de EPC vervangen door BENG als meetinstrument voor de energieprestatie van gebouwen. De BENG-eisen moeten zorgen voor bijna energieneutrale gebouwen in Nederland. De energieprestatie van gebouwen is gestoeld op drie pijlers waaraan voldaan moet worden bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwproject.

Actueel

The City Post te Zwolle behaalt BREEAM-NL ontwerpcertificaat Excellent

The City Post te Zwolle behaalt BREEAM-NL ontwerpcertificaat Excellent. Ingenieursbureau KVMC is aangesteld als BREEAM Expert en heeft DC Vastgoed en de andere partijen in het ontwerpteam geadviseerd en begeleid om tot dit prachtige resultaat te komen.

Actueel

Start verduurzaming 560 woningen te Amsterdam

De achterliggende periode heeft KVMC een integraal plan opgesteld om 560 woningen in de wijk Banne Buiksloot te verduurzamen. Inmiddels zijn de contracten getekend en zullen we spoedig starten en voeren wij als KVMC de integrale bouwdirectie.