Het Hof van Capelle

Duurzame ontwikkeling “Het Hof van Capelle”

De bestaande PostNL locatie in Capelle aan den IJssel wordt herontwikkeld. Wie had ooit gedacht dat u zou kunnen wonen op een locatie waar voorheen de post gesorteerd werd. Op de locatie van het voormalige PostNL gebouw worden 88 energieneutrale koop- en huurappartementen gerealiseerd met een “open” stallingsgarage en twee commerciële ruimten.

Groenste Stad van Nederland
Capelle aan den IJssel is een levendige stad in ontwikkeling. In 2015 heeft Capelle de titel: De Groenste Stad van Nederland gekregen. De komende jaren willen de gemeente Capelle aan den IJssel met bewoners en andere belanghebbende werken aan een groene en gezonde leefomgeving. Samen met bewoners, bedrijven, organisaties & scholen werken we aan duurzame projecten om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en onze gemeente verder te verduurzamen en te vergroenen.

Een mooi resultaat van dit beleid is de ontwikkeling van het project “Het Hof van Capelle”. Begin 2017 heeft ingenieursbureau KVMC de opdracht verworven om het ontwerpteam integraal te adviseren. Het resultaat is een energie neutraal gebouw doormiddel van de toepassing van warmtepompen, hoog isolerende gevels met triple beglazing en pv-panelen op het dak. De appartementen zijn zeer comfortabel met zowel vloerverwarming als vloerkoeling.

Energieneutraal / EPC “0”
De woningen in het Hof van Capelle zijn uiteraard gasloos en energieneutraal. De woningen krijgen standaard een aantal zonnepanelen toegekend die op het dak van het appartementencomplex zijn voorzien. Woningen hebben standaard hoog isolerende gevels, triple beglazing en een warmtepompsysteem met de mogelijkheid om de woning zowel te koelen als te verwarmen. Dit zorgt voor een zeer aangenaam binnenmilieu en levert verkoeling in de zomer. De temperatuur in huis is gelijkmatig verdeeld met minder luchtstroming. De zonnepanelen wekken jaarlijks evenveel stroom op als er verbruikt wordt voor vloerverwarming, vloerkoeling en warm water. Half verdiept onder het appartementencomplex bevindt zich een stallingsgarage met 60 parkeerplaatsen. De parkeergarage wordt geventileerd met buitenlucht via roosters in de gevel en afgezogen via een afzuigkanaal dat eindigt op het dak. Alle bergingen hebben als onderdeel van het mobiliteitsplan een wandcontactdoos om elektrische fietsen en scooters te kunnen opladen.

Het Hof van Capelle is een ontwikkeling van Crossing Borders Development, het ontwerp is in handen van Blankenstijn Bosch van Eck architecten en bouwadviseurs Kroon & de Koning is geselecteerd als aannemer.

Binnen dit en vele andere projecten is KVMC betrokken als integraal adviseur. Het leveren van een integraal advies houdt voor ons in dat KVMC-collega’s samen op een groot deel van onze vakdisciplines adviseren, rekening houdend met de mogelijkheden en beperkingen van de andere disciplines. Klik hier indien u meer wenst te lezen over de integrale aanpak van ingenieursbureau KVMC.

Inmiddels is “Het Hof van Capelle” in verkoop, klik hier om meer informatie te verkrijgen.

 

 

Het Hof van Capelle
Het Hof van Capelle
Het Hof van Capelle
Het Hof van Capelle