Johan van Beverwijk Dordrecht

Johan van Beverwijk

De Johan van Beverwijck

Ingenieursbureau KVMC heeft vanuit A.B. van Pelt Projektontwikkeling b.v. de opdracht ontvangen voor het installatietechnische- en duurzame ontwerp van het project “De Johan van Beverwijck” aan de Spuiboulevard te Dordrecht. Het is een gecombineerd project waarbij appartementen, winkels, voorzieningen en een parkeergarage worden gerealiseerd.

Het nieuwbouwplan vervangt het oude leegstaande  “ANWB-pand” dat al jaren aan het verloedert en een rotte appel is aan de rand van het centrum. Wat eerder al kon met eengezinswoningen in nieuwbouwwijken, kan straks ook middenin Dordrecht: kopers die zelf de indeling en grootte van hun appartement bepalen. Alleen de plaats van de drie liften en de leidingen liggen vast.

De appartementen worden verdeeld over drie blokken, waarvan twee van acht verdiepingen en een van vier. Op de begane grond komen aan de Spuiboulevard winkels en voorzieningen. Daarachter en op de eerste verdieping komt een inpandige parkeergarage voor bewoners. De woningen krijgen een ruim terras op het zuiden.

Het project zal volledig in BIM worden opgezet en biedt dus uitgelezen mogelijkheden om ontwerp- en bouwfouten te verminderen en zo faal kosten te reduceren. Daarnaast is aangetoond dat door het toepassen van BIM bouwkosten verder verlaagd kunnen worden dankzij een kortere bouwtijd.

MEI architecten is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp en IMD is geselecteerd als constructeur.

Wilt u ook in het hart van Dordrecht letterlijk bovenop de voorzieningen wonen? Neem dan een kijkje op http://www.spuiboulevard-dordrecht.nl/