Laboratorium en magneethal

Laboratorium en magneethal

Voor een grote Nederlandse speler in de medische wereld heeft KVMC het integrale ontwerp voor de uitbreiding en renovatie van een laboratorium en magneethal ontworpen. Doel van het project was de reeds bestaande magneethal van circa 3.500 m² te moderniseren, uit te breiden en geschikt te maken voor NPO van MRI apparatuur met bijbehorende faciliteiten. De werkzaamheden van KVMC betroffen de verdere installatietechnische, bouwfysisch en brand technische uitwerking van het reeds bestaande SO van de architect.

Installatietechniek inpassen

De moeilijkheid binnen dit project was om de installatietechniek binnen het reeds bestaande gebouw in te passen en daarbij rekening houdend met de akoestische eisen van de opdrachtgever. Door een goed samenspel tussen architect, constructeur, de opdrachtgever en KVMC is het gelukt om met minimale aanpassen het proces in het bestaande pand in te passen! Door dat KVMC bij diverse andere laboratoria en andere medische projecten betrokken is geweest, was het voor KVMC mogelijk een leidende rol binnen het ontwerpteam te hebben. Binnen gelijksoortige projecten is namelijk het (werk)proces en de daarbij behorende verschillende technieken leidend en niet een architectonisch beeld.

Helaas mogen wij i.v.m. de concurrentie gevoeligheid geen beelden van dit project delen. Dit maakt ons echter niet minder trots op het project en behaalde resultaat!