VIP Centre Schiphol

VIP Centre Schiphol

Het VIP Centre op Schiphol is verbouwd! Het ontwerp is gemaakt door Studio Marcel Wanders. Ingenieursbureau KVMC is aan het ontwerpteam toegevoegd om het ontwerp klimatologisch te optimaliseren. 

Door de passagiersgroei en de verbreding van de doelgroep volstond het Schiphol VIP Centre niet meer. Op piek momenten was het VIP Centre nagenoeg overbelast en bood onvoldoende kwaliteit voor de bezoekers/gebruikers. Mede om deze redenen was een uitbreiding van de Lounges absoluut noodzakelijk.

Het installatietechnisch ontwerp stelt (zeer) hoge eisen ten aanzien van het comfort van de bezoekers/gebruikers. De grootste uitdaging binnen het project zat in het vergroten van het ventilatiedebiet in het VIP Centre. Daarnaast is de bestaande Koel-, CV- en Elektrotechnische installatie aangepast en uitgebreid om aan het gewenste comfort te kunnen voldoen.